2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

5 ways to boost your mood

Prasidėjo atostogos, kurių man verkiant reikėjo! Buvau pervargus lyg išgręžtas šlapias skuduras. Nebuvo nei nuotaikos, nei jėgų ką nors daryti. Dabar tos atostogos man lyg išsipildžiusi svajonė (tikriausiai ir jūs džiaugiatės, tiesa?), tačiau yra tik devynios dienos su šia ir negalima iššvaistyti nė vienos dienos būnant piktiems, liūdniems ar tiesiog blogos nuotaikos (kai norisi aprėkti kiekvieną sutiktą), tad sugalvojau parašyti 5 būdus, kaip pasikelti nuotaiką.

#1 Daryti tai, kas malonu! Vienam žmogui patinka skaityti, kitam piešti, trečiam šokti ar važinėti dviračiu ir panašiai. Atraskite tai, kas jums yra maloniausia ir pradėkite. Pamatysite, kaip susitelksite į patinkantį užsiėmimą ir pamiršite viską, kas buvo ne taip, o nuotaika bus puiki! Taip pat bus naudingai praleistas laikas.

#2 Valgyti šokoladą! Didesnis efektas - valgant būtent juodą šokoladą. Mokslininkai sako, kad juodasis šokoladas stimuliuoja organizme endorfinų (laimės hormonų) atsiradimą ir tokiu būdu kelia nuotaiką, šalina stresą ir įtampą.

#3 Mąstyti pozityviai!  Kontroliuokite savo mintis. Negalvokite blogai, nes neigiamos mintys kelia įtampą, didina stresą ir garantuoja blogą nuotaiką. Stenkitės neigiamas mintis keisti teigiamomis. Kai mintys bus teigiamos - būsite teigiamai nusiteikę ir nuotaika bus geresnė.

#4 Miegoti! Jei dieną jaučiatės pavargę, o nuotaika slogi - pamiegokite. Net 30 minučių popiečio miego pagerins nuotaiką, pailsėsite ir vėliau į viską žiūrėsite daug paprasčiau ir optimistiškiau. Jausitės žvalesni ir energingesni - pailsėję padarysite daugiau. Kaip mano geriausia draugė pasakė, laimingas žmogus - pailsėjęs žmogus, tad nebijokite nusnūsti ir dieną.

#5 Nepamiršti juoktis! Juokas - efektyviausias vaistas nuo visų ligų, ne išimtis ir bloga nuotaika. Jis gerina nuotaiką ir savijautą. Kai tik apims niūri nuotaika, paskaitykite anekdotų ar pažiūrėkite linksmą komediją.

Nesakyk negražių žodžių, kai būna bloga nuotaika. Yra daug būdų pakeisti nuotaiką, bet nėra galimybės pakeisti žodžių, kuriuos pasakei.


P.S. Pirmą kartą rašau tokio tipo post'ą. Laukiu komentaruose nuomonių - patiko ar ne, ir ar norit dar tokio tipo įrašų. Gal turit pasiūlymų? Taip pat lauksiu ir pataisymų, pastabų, bet nesmerkit. Ačiū:*

Gerų ir produktyvių atostogų,

12 komentarų:

  1. Super įrašas! Kaip tik tokio reikėjo.. labai dažnai būna, jog pamirštu, ką reikia daryti esant blogai nuotaikai.. dabar žinosiu kur eit, kai reikės priminimo :D ačiū! :* man labai patinka tokie įrašai su patarimais, paskatinimais. Daugiau tokių! :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu fainai fainai tada, darbas per niek nenuėjo :D Ačiū :*

      Panaikinti
  2. Labai patiko įrašas! Norėčiau daugiau tokių. ♥

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patiko įrašas! Man turbūt tikrai ateityje pravers, kai nebus nuotaikos. ^^
    Laukiu daugiau tokių, bėja gerų tau atostogų ir Velykų! :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi, kad pataikiau su įrašo tema :) Ačiū!

      Panaikinti
  4. Žiauriai patiko! Noriu tokių įrašų dar, dar ir dar!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nežinau, ar verta besikartoti...
    Bet patiko :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Verta! Labai daug reiškia kiekvienas komentaras man :) Ačiū!

      Panaikinti